Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidentvalg i USA

Obama forsvarer den hardt pressede FBI-direktøren

FBI-direktør James Comey prøvde ikke å påvirke presidentvalget med beslutningen om å varsle ytterligere etterforskning av Hillary Clintons eposter, sier USAs president Barack Obama.

OMSTRIDT: USAs president, Barack Obama, sammen med FBI-sjef James Comey da han ble utnevnt i oktober 2013. Nå er Comey i hardt vær. Foto: Polaris
OMSTRIDT: USAs president, Barack Obama, sammen med FBI-sjef James Comey da han ble utnevnt i oktober 2013. Nå er Comey i hardt vær. Foto: Polaris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har sagt det før, og jeg sier det gjerne igjen. James Comey er en god mann. Og jeg tror ikke han på noen måte forsøker å påvirke valget. Han er en seriøs embetsmann, som ønsker å gjøre det som er riktig, sier Obama i et intervju med MSNBC, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det var i forrige uke at FBI gikk ut med opplysninger om at de hadde funnet nye eposter som kunne være relevante for etterforskningen av Hillary Clintons private epostserver fra tiden da hun var utenriksminister.

Flere reagerte på at FBIs uttalelse var vag og at den kom få dager før presidentvalget. FBI-direktør James Comey har derfor blitt beskyldt for å prøve å påvirke valget. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!