ÅPNER FOR Å JUSTERE PÅ STATSBUDSJETTET: Men Barack Obama forsvarer det høye, statlige forbruket. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix
ÅPNER FOR Å JUSTERE PÅ STATSBUDSJETTET: Men Barack Obama forsvarer det høye, statlige forbruket. Foto: Mandel Ngan/AFP/ScanpixVis mer

Obama forsvarer gigaforbruk

Men åpner for justeringer i statsbudsjettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama åpner for justeringer i statsbudsjettet under Kongressens behandling av saken, men forsvarer det store offentlige forbruket han legger opp til.

- Idet Representantenes hus og Senatet starter sin behandling av saken i neste uke, vil enkelte detaljer og summer utvilsom bli endret. Det er et normalt ledd i en sunn prosess, sier Obama i sin ukentlige radiotale.

Politikere fra Republikanerne, og også enkelte av Obamas partifeller i Demokratene, mener presidenten legger opp til for stor pengebruk i sitt forslag for budsjettåret 2010. Obama forsvarer derimot valgene han har gjort.

- Budsjettet er en økonomisk modell for framtida, en visjon om et Amerika hvor veksten ikke bygger på eiendomsbobler eller gjeldstyngede banker, men på fast grunn, bestående av investeringer i energi, utdanning og helse, som vil gi ekte og varig rikdom, sier Obama.

Underskuddet på statsbudsjettet vil nå et rekordnivå på 1.845 milliarder dollar (11.787 milliarder kroner) i budsjettåret 2010, viser nye beregninger fra budsjettkontoret i Kongressen.(NTB)