- Obama fortjener ikke fredsprisen

To av tre amerikanere mener han ikke fortjener den.

- UFORTJENT: To av tre amerikanere mener Obama ikke fortjener fredsprisen.  Foto: REUTERS/Larry Downing/Scanpix
- UFORTJENT: To av tre amerikanere mener Obama ikke fortjener fredsprisen. Foto: REUTERS/Larry Downing/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Samtidig som president Barack Obama reiser til Oslo for å motta Nobels fredspris, viser en måling at to av tre amerikanere mener han ikke fortjener den.

Mindre enn ett år ut i presidentperioden får president Barack Obama fredsprisen. Presidenten selv sier han ikke er sikker på om han fortjener den. Et solid flertall av amerikanerne er enige.

Bare 26 prosent mener at den amerikanske presidenten fortjener fredsprisen, mens 66 prosent mener at han ikke gjør det, viser en meningsmåling utført av Quinnipiac-universitetet i Connecticut.

- Selv om jeg liker Obama svært godt, så kan jeg ikke skjønne at han har oppnådd nok til å fortjene prisen, sier newyorkeren Ed Staub til Voice of America.

Motstand i eget parti

Også innad sitt eget parti er det stor motstand mot at Obama får fredsprisen. Kun 49 prosent av demokratene er enige i tildelingen.

-8 prosent av republikanerne mener han fortjener prisen. Det er et rimelig lavt tall. Og interessant nok, kun 19 prosent av uavhengige mener han fortjener den, sier Peter Brown, ansvarlig for undersøkelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.