Obama fortsatt i tet

Leder med seks prosentpoeng på McCain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stor støtte blant kvinner, minoriteter og unge velgere gir Barack Obama en ledelse på 6 prosentpoeng over John McCain i en ny meningsmåling.

Demokratenes presidentkandidat har en oppslutning på 47 prosent i målingen utført av Ipsos for AP, mens Republikanernes kandidat har 41 prosent av de amerikanske velgerne i ryggen.

McCain har et forsprang på 10 prosentpoeng over Obama blant hvite velgere og ligger likt med Illinois-senatoren blant mannlige velgere. Dette er velgergrupper Republikanerne vanligvis har bred støtte fra i nasjonale valg.

Obama leder imidlertid over McCain med 13 prosentpoeng blant kvinnelige velgere, med 30 prosentpoeng blant velgere under 34 år og med 55 prosentpoeng blant minoritetsgrupper, ifølge målingen.

AP/Ipsos-målingen viser også at Demokratene har stor støtte blant amerikanerne på spørsmål om hvem de vil skal kontrollere Kongressen etter valget i november.

Hele 53 prosent sier de foretrekker Demokratene, mens 35 prosent vil ha Republikanerne. Det er også negativt for McCain og de republikanske kandidatene at målingen viser stor misnøye med dagens situasjon og president George W. Bushs innsats.

Kun 18 prosent av de spurte mener USA er på vei i riktig retning, og kun 31 prosent liker jobben Bush gjør.

Målingen er utført mellom 31. juli og 4. august blant 1.002 amerikanere. (©NTB)

LEDER: Barack Obama har fremdeles et forsprang på John McCain før presidentvalget i høst, ifølge en ny meningsmåling. Foto: ALEX BRANDON/AP/SCANPIX
LEDER: Barack Obama har fremdeles et forsprang på John McCain før presidentvalget i høst, ifølge en ny meningsmåling. Foto: ALEX BRANDON/AP/SCANPIX Vis mer