FRYKTER ENSOMME ULVER: President Barack Obama frykter at en væpnet enslig terrorcelle, som Anders Behring Breivik i Norge, skal ramme USA. Her er presidenten avbildet under en tale til til American Legion National Convention i Minneapolis i går. Foto: REUTERS/Larry Downing
FRYKTER ENSOMME ULVER: President Barack Obama frykter at en væpnet enslig terrorcelle, som Anders Behring Breivik i Norge, skal ramme USA. Her er presidenten avbildet under en tale til til American Legion National Convention i Minneapolis i går. Foto: REUTERS/Larry DowningVis mer

Obama frykter «Utøya-angrep» i USA

Er på vakt for enslige terrorceller foran tiårsdagen for 11. september-angrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I USA skjerpes nå sikkerheten i forkant av 11. september 2011 - som vil markere at det er ti år siden terrorangrepene mot World Trade Center og Pentagon.

Politi og sikkerhetsfolk øker nå annstrengelsene ved flyplasser, grenseoverganger og store transportknutepunkter i forkant av markeringen tiårsdagen.

President Barack Obama  sa tidligere denne måneden at trusselen fra eventuelle «ensomme ulver», er en spesiell bekymring.

- Det vi er spesielt bekymret for nå er «ensom ulv»-terroristen, noen som med et våpen kan gjennomføre massakrer av den typen vi så i Norge nylig, sier Obama, ifølge AP.

- Når du har en person som er forstyrret eller drevet av hat, kan de gjøre stor skade, og det er mye vanskeligere å spore opp terrorister som jobber alene, sier Obama.

Daglige oppdateringer Assisterende politisjef ved Scottsdale politidistrikt i Arizona, Sean Duggan, sier til AP at politiet får daglige oppdateringer fra FBI og Homeland Security Departement. De siste to månedene har fokuset vært på tiårsdagen siden 11. september-angrepene.

- Vi vet at det er en spesiell dato. Vi har ikke blitt informert om noen spesielle trusler, annet enn at denne dagen åpenbart har en spesiell betydning i vår historie, sier Duggan til AP.

Blant den første informasjonen som kom etter stormingen av Osama bin-Ladens gjemmested i mai, indikerte at al-Quaida allerede i februar 2010 hadde planer om å angripe USA igjen på tiårsdagen for 11. september-angrepene.

Avspore tog Ifølge et notat FBI og Homeland Security Departement har sendt rundt til politiledere i USA, var én av ideene å ødelegge en toglinje så et tog skulle spore av, og falle utfor en bro.

Planen skal ha vært beskrevet i håndskrevne notater funnet på bin-Ladens gjemmested.

Planleggingen skal aldri ha blitt fulgt opp med operasjonelle forberedelser.

TI ÅR SIDEN: Fly nummer to treffer det sørlige tårnet av World Trade Center 11. september 2001. Nesten 3000 mennesker døde i terrorhandlingene. Foto: ALL OVER PRESS NORWAY
TI ÅR SIDEN: Fly nummer to treffer det sørlige tårnet av World Trade Center 11. september 2001. Nesten 3000 mennesker døde i terrorhandlingene. Foto: ALL OVER PRESS NORWAY Vis mer