Obama ga Hillary 11 700 kroner

Hans bidrag til å nedbetale gjelda på 102 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Demokratenes presidentkandidat Barack Obama betaler selv 2300 dollar (ca. 11 700 kr) av den enorme gjelda Hillary Clinton har pådratt seg under valgkampen, og oppfordrer sine støttespillere til å gjøre det samme, melder BBC News.

Obama kunngjorde dette til øredøvende applaus på en middag med sine egne og Hillarys økonomiske støttespillere i Washington i går kveld.

Vil framstå som enhet

De to tidligere harde rivalene prøver nå å viske ut inntrykket av motsetninger i kjølvannet av at Hillary trakk seg fra nominasjonsprosessen 7. juni.

De gjør sitt beste for å framstå som en enhet, i et forsøk på å samle så mange som mulig av demokratstemmene bak Obama, og skal etter planen opptre sammen på et stort arrangement i New Hampshire-byen Unity [sic] seinere i dag.

- Vi er en familie, og vi har nå muligheten til virkelig å vise at vi vet hva som står på spill, uttalte Hillary om sin støtte til Obama, og innrømmet at kampen dem imellom tidvis var innbitt og bitter.

- Dette var en hard valgkamp, men det er også hva som gjorde den så spennende og intens, og hvorfor folks følelser kokte slik på begge sider, sa hun til de frammøtte demokratene.

Enhetsframstøtet er trolig et lurt trekk, all den tid meningsmålinger viser at hver femte Hillary-velger vil stemme på republikanernes John McCain i stedet for Obama, nå som New York-senatoren har trukket seg.

FORSONET: For en måned siden var de bitre rivaler, men nå gjør de alt for å framstå som en enhet foran den harde presidentvalgkampen i høst. Obamas sjekk på 2300 dollar til Hillary er en viktig symbolsk gest i så måte. Foto: CAROLYN KASTER/AP/SCANPIX
FORSONET: For en måned siden var de bitre rivaler, men nå gjør de alt for å framstå som en enhet foran den harde presidentvalgkampen i høst. Obamas sjekk på 2300 dollar til Hillary er en viktig symbolsk gest i så måte. Foto: CAROLYN KASTER/AP/SCANPIX Vis mer

20 millioner dollar

Hillary pådro seg ifølge AP anslagsvis over 20 millioner dollar (ca. 102 millioner kroner) i gjeld i løpet av valgkampen, og støttespillerne hennes har vært frustrert over at Obama ikke har gjort mer for å hjelpe henne ut av uføret - spesielt siden disse støttespillerne forventes å støtte ham i det videre løpet.

Videre pekes det på at Hillarys kapasitet til å drive kampanje for Obama nødvendigvis vil bli begrenset hvis hun må bruke store deler av sommeren til å skaffe midler for å nedbetale egen gjeld.

Om Obamas bidrag på 2300 dollar kan synes beskjedent, er det fordi føderal lov ikke tillater ham å gi mer.

Obama ga Hillary 11 700 kroner