Obama ga ordre om redningsaksjonen

Kaptein Richard Phillips ble reddet av amerikanske kommandosoldater.

HVILER UT: Kaptein Richard Phillips ble befridd tidligere i kveld. Nå hviler han ut på et amerikansk krigsskip. Tre somaliske pirater ble drept under aksjonen. Foto: EPA/US NAVY/SCANPIX
HVILER UT: Kaptein Richard Phillips ble befridd tidligere i kveld. Nå hviler han ut på et amerikansk krigsskip. Tre somaliske pirater ble drept under aksjonen. Foto: EPA/US NAVY/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannskapet om bord på det amerikanske marinefartøyet «USS Bainbridge» mente at kaptein Richard Phillips var i livsfare, og valgte å gå til aksjon for å få befridd ham.

Viseadmiral Bill Gortney understreket at ordren om å gå til aksjon var godkjent av president Obama selv.

Obama ga ordreMannskapet på «Bainbridge» hadde hele tida ordre fra høyeste hold - dvs. presidenten - om å gå til aksjon dersom den 53 år gamle kapteinen var i fare. Han har vært holdt som gissel i en livbåt av somaliske pirater siden onsdag.

Under dagens aksjon, som ble utført av spesialsoldater fra US Navy Seals, hoppet kaptein Phillips i sjøen. Dermed ble piratene oppfattet som sårbare av marinen, og de ble skutt av snikskyttere på 30 meters avstand.

Tre av piratene ble skutt og drept under aksjonen, mens den fjerde på dette tidspunktet var om bord på «USS Bainbridge» for å forhandle med amerikanske myndigheter. Piratene har i flere dager truet med å drepe kaptein Phillips dersom amerikanerne angrep livbåten de satt i.

Nå er den gjenlevende piraten i amerikanernes varetekt på skipet «USS Boxer». Hva som skjer med ham, er foreløpig uklart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer