DISKUTERER PAKKE: I går holdt Obama et tverrpolitisk møte med både republikanske og demokratiske ledere til stede for å diskutere redningspakken. Foto: EPA/MARK WILSON
DISKUTERER PAKKE: I går holdt Obama et tverrpolitisk møte med både republikanske og demokratiske ledere til stede for å diskutere redningspakken. Foto: EPA/MARK WILSONVis mer

Obama går i gang med økonomisk gjenreisning

Tror stimuleringspakke på 825 milliarder dollar vil bli vedtatt i Kongressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama tar fatt på den vanskelige oppgaven med å gjenreise USAs økonomi. Han tror hans stimuleringspakke på 825 milliarder dollar vil bli vedtatt i Kongressen innen midten av februar.

Den nytiltrådte presidenten skulle i dag  møte sine økonomiske rådgivere for å drøfte budsjettpolitikk. Ifølge en talsmann er Obama villig til å høre på innspill og innvendinger fra det republikanske opposisjonspartiet, som mener stimuleringspakken blir for dyr.

- Vi står overfor en økonomisk krise som vi kanskje aldri har sett maken til. Vi må ta oss av denne krisen, og vi må gjøre det raskt, sa Obama etter et møte med ledende kongressfolk i Det hvite hus i Washington fredag.

Den republikanske politikeren John Boehner sa at møtet hadde vært nyttig, men stilte seg likevel tvilende til om de foreslåtte tiltakene vil virke etter hensikten.

- Jeg er bekymret over størrelsen på pakken og for enkelte av tiltakene den omfatter, framholdt han.

Blant republikanernes hovedinnvendinger er at de fleste av tiltakene i krisepakken er langsiktige så vel som dyre. De vil neppe gi noe raskt bidrag til å sparke økonomien i gang igjen, blir det sagt.

(NTB)