Obama går inn i sitt siste år som president. - Han har smakt på makt, og har lyst på mer

Sluttspurten gir ham mulighet til å skrive sin egen historie. Her er triumfene.

SISTE PERIODE: Barack Obama har stort sett fått gjennomført ønsket politikk via direkte presidentordre. Maktutførelsen blir av mange i USA omtalt som keiserlig, men Obama har den siste tida fått gjennom mange av sine hjertesaker. Hans siste år i Det hvite hus vil være med på å forme hans ettermæle som president. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS / NTB SCANPIX
SISTE PERIODE: Barack Obama har stort sett fått gjennomført ønsket politikk via direkte presidentordre. Maktutførelsen blir av mange i USA omtalt som keiserlig, men Obama har den siste tida fått gjennom mange av sine hjertesaker. Hans siste år i Det hvite hus vil være med på å forme hans ettermæle som president. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Datoen er 22. januar 2009. Det er to dager siden Barack Obama ble innsatt som USAs 44. president.

I sitt nye kontor i Det hvite hus signerer Barack Obama tre ordrer. Denne dagen skriver Obama inn i lov at Guantanamo-fengselet skal stenges, tortur skal forbys og det skal settes opp en innsatsstyrke for å gjennomgå varetektsrutiner.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer