Obama går løs på utenrikspolitikken

Dag to i Det hvite hus.

MANGE OPPGAVER I VENTE: USAs president Barack Obama hadde en aktiv første arbeidsdag i Det hvite hus i går. I dag er det utenrikspolitiske temaer som venter. Foto: J. Scott Applewhite/Scanpix/AP
MANGE OPPGAVER I VENTE: USAs president Barack Obama hadde en aktiv første arbeidsdag i Det hvite hus i går. I dag er det utenrikspolitiske temaer som venter. Foto: J. Scott Applewhite/Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama gyver løs på amerikansk utenriks- og sikkerhetspolitikk når han torsdag våkner til sin andre dag på jobb i Det hvite hus.

En av Obamas nærmeste medarbeidere bekrefter at den ferske presidenten kommer til å undertegne et dekret om stengning av USAs fangeleir på Guantanamo-basen innen ett år.

Deretter kommer han til å sette signaturen på ytterligere tre dekreter som markerer slutten på røffe avhørsmetoder og lukkede militærdomstoler for krigsfanger.

USA holder fortsatt nærmere 250 krigsfanger på Guantanamobasen på Cuba, og flesteparten av dem har sittet der i årevis uten tiltale eller dom.

Når bunken med dekreter om fangbehandling er lagt til side, venter Midtøsten. Alt første dag på jobb ringte Obama flere av lederne i regionen, og i løpet av dagen er det ventet at han utnevner den 75 år gamle demokratiske senatoren George Mitchell til ny Midtøsten-utsending.

Deretter setter han seg ned sammen med visepresident Joe Biden, utenriksminister Hillary Clinton, sin nasjonale sikkerhetsrådgiver Jim Jones og flere andre sentrale rådgivere for å hamre ut konkrete endringer i landets utenrikspolitikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer