Obama går til krig mot våpenlobbyen. Samtidig går våpenaksjene til himmels

Går som ei kule.

SETT SEG LEI:  USAs president Barack Obama har i lengre tid varslet at han har sett seg lei på de mange massakrene og drapene med skytevåpen, og varsler nå at han vil innføre skjerpet på kontroll med våpensalget. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT/NTB Scanpix
SETT SEG LEI: USAs president Barack Obama har i lengre tid varslet at han har sett seg lei på de mange massakrene og drapene med skytevåpen, og varsler nå at han vil innføre skjerpet på kontroll med våpensalget. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs president Barack Obama har i lengre tid varslet at han har sett seg lei på de mange massakrene og drapene med skytevåpen, og varsler nå at han vil innføre skjerpet på kontroll med våpensalget.

- Det må bli slutt på unnskyldningene, vi må ta til fornuft. Våpenlobbyen kan nok holde Kongressen som gisler, men ikke Amerika. Vi må kreve en Kongress som er modig nok til å stå opp mot våpenlobbyens løgner, sa han, og tør

Han trakk spesielt fram massakren på barneskolen Sandy Hook i 2012.

- Vi trenger ikke godta denne nedslaktingen. Hver eneste gang jeg tenker på disse barna, blir jeg så sint, sa Obama og tørket en tåre.

- Blottet for fakta Ikke uventet var landets største lobbyorganisasjon for våpeneiere og våpen industrien, National Rifle Association (NRA), raskt på pletten med et tilsvar.

Leder Chris Cox mener Obamas appell til det amerikanske folk mangler hold.

- Det amerikanske folk trenger ikke flere følelsesladde og nedlatende forelesninger som er totalt blottet for fakta, sier han.

Men der en naturlig følge av strengere våpenlovgivning kanskje ville vært nedgang for våpenprodusentene på børsen, har det stikk motsatte skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer