Obama gir familier 440 kroner

I skattekutt hver måned.

SKATTEKUTT GIR FORBRUK? USAa president Barack Obama prøver å få opp pengebruken hos amerikanske familier. Foto: EPA/KEVIN DIETSCH
SKATTEKUTT GIR FORBRUK? USAa president Barack Obama prøver å få opp pengebruken hos amerikanske familier. Foto: EPA/KEVIN DIETSCH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama har gitt finansdepartementet i Washington ordre om å gjennomføre skattekuttene han har lovet velgerne.

Ordren som Obama utstedte lørdag, betyr at 95 prosent av amerikanerne får lavere skatt. Tiltaket vil gi utslag på lønningene fra april av.

- Det gleder meg å si at finansdepartementet fra i dag av gir arbeidsgiverne beskjed om at de skal redusere de ansattes skattetrekk. Dermed vil en gjennomsnittsfamilie fra 1. april av få 65 dollar (440 kroner) mer rutte med i måneden, sa Obama.

Skattekuttet er det raskeste og det bredeste som noensinne er gjennomført i USA, hevder presidenten. Han understreker likevel at landet har en lang vei å gå før økonomien kan friskmeldes.

- Det er ingenting her som vil være enkelt. Det er en lang og farefull ferd, men jeg er overbevist om at vi, som et folk, har styrken og visdommen til å fullbyrde denne strategien og komme igjennom krisen, sa Obama.

Stimuleringspakke

Obama, som tiltrådte som president i januar, har sagt at arbeidet med en løsning på den økonomiske krisen i USA har høyeste prioritet i Det hvite hus. Hans ettermæle avhenger av om dette arbeidet lykkes eller slår feil, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer