Obama gir nær fem millioner innvandrere mulighet til lovlig opphold

Voldsomme protester fra republikanerne.

VARSLER ENDRING: USAs president Barack Obama presenterte i natt sine innvandringstiltak. Foto: EPA/JIM BOURG/POOL
VARSLER ENDRING: USAs president Barack Obama presenterte i natt sine innvandringstiltak. Foto: EPA/JIM BOURG/POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): USAs president Barack Obama presenterte i natt norsk tid tiltakene han vil gjennomføre. Dette er den største endringen i amerikansk innvandringspolitikk på flere tiår.

- I over 200 år har innvandringen gitt oss en enorm fordel sammenliknet med andre land. Innvandringen har holdt oss unge, dynamiske og skapende. Men i dag er innvandringssystemet ødelagt, og alle vet det, sier Obama.

Han viser til hvordan innvandrere som kommer lovlig til landet ser hvordan andre sniker seg inn, og hvordan bedriftseiere som driver lovlig og tilbyr ansatte goder, ser hvordan andre bedriftseiere utnytter udokumenterte innvandrere og gir de elendige lønninger.

Endringene Tiltakene innebærer:

• Udokumenterte innvandrere som er foreldre til amerikanske statsborgere og lovlydige innvandrere som jhar vært i USA i mer enn fem år skal få gjennomføre en bakgrunnssjekk og betale skatt mot en midlertidig oppholdstillatelse og arbeidstillatelse i tre år av gangen. Dette omfatter mer enn fire millioner av de 11 millionene som antas å oppholde seg ulovlig i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer