- Obama gir nytt håp

For amerikanerne - og for en mer inkluderende politikk, mener lederen for demokratene i Norge, Olee Olsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I morgen klokka 09.00 møter du demokratenes leder, Olee Olsen, på Dagbladet.no. Send inn spørsmål nå.

- Dette valget er et helt annerledes valg en vi har opplevd i USA tidligere. Valget markerer et fundamentalt skifte i amerikansk politikk: Fra en mer tradisjonell og negativ politikk til en mer inkluderende og framtidsrettet politikk, sier lederen for Democrats Abroad Norway, Olee Olsen, til Dagbladet.no.

Sammen med de fleste amerikanere i Norge, vil Olee Olsen tilbringe valgnatta på Grand Hotell i Oslo i natt. Mannen, som har bodd 13 år i Norge, er veldig spent:

- Vi feirer sammen i kveld, republikanere og demokrater, fordi dette er en felles amerikansk event. Nå vil vi ha fokus på hva vi har felles, i stedet for fokus på forskjellene, sier Olsen, dog med et lite stikk til republikanerne:

- Republikanerne har forsøkt å kjøre den tradisjonelle linja, med negativ kampanje, men har ikke lyktes med dette. Nå vil folk ha endring.

Jevnt valg

Olee Olsen har bodd 13 år i Norge. I juni flyttet han tilbake til USA, hvor han nå jobber for et solcellepanel-firma. Som leder for

demokratene i Norge, tilbringer han imidlertid valgnatta - og dagene her.

<strong><b>HÅPER OG TROR PÅ OBAMA:</strong></b> I 2004 håpet og trodde lederen for Democrats Abroad Norway, Olee Olsen, at John Kerry skulle vinne valget. Nå er han svært spent på om demokratene, med Barack Obama i spissen, klarer det denne gangen. Så fort valgresultatene er klare, kan du stille Olsen spørsmål her på db.no. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
HÅPER OG TROR PÅ OBAMA: I 2004 håpet og trodde lederen for Democrats Abroad Norway, Olee Olsen, at John Kerry skulle vinne valget. Nå er han svært spent på om demokratene, med Barack Obama i spissen, klarer det denne gangen. Så fort valgresultatene er klare, kan du stille Olsen spørsmål her på db.no. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer

- Det blir et jevnt valg, men Barack Obama vil vinne. Det amerikanske folket vil ha endring nå. Ikke bare i politikk, men hvordan politikken blir drevet, sier Olsen.

Olee Olsen har vært demokratenes leder i Norge i de siste fire årene. Han har aldri sjøl snakket med Obama, men vært på flere møter hvor Obama har snakket til folket.

- Alt du hører i media om den spesielle stemningen, om Obamas inspirasjonsgaver. Alt er der. Jeg stod sammen med folk i kilometerlange køer. Ikke noen var irritert over lengden. De var bare glade over å være sammen. I håp om en ny framtid med Obama i front, sier Olsen.

I morgen klokka 09.00 møter du demokratenes leder, Olee Olsen, til nettmøte på Dagbladet.no. Still spørsmål nå!

- Obama gir nytt håp

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer