- Obama godkjenner luftangrep i Syria

Mener han ikke trenger kongressens støtte for å bekjempe IS-krigerne.

 KLAR FOR ANGREP:  En utvidelse av amerikanske luftangrep inn i Syria, skal være en del av Barack Obamas plan for å bekjempe Den islamske staten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KLAR FOR ANGREP: En utvidelse av amerikanske luftangrep inn i Syria, skal være en del av Barack Obamas plan for å bekjempe Den islamske staten. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En utvidelse av amerikanske luftangrep inn i Syria, skal være en del av Barack Obamas plan for å bekjempe Den islamske staten.

Obama er klar til å ty til luftangrep i Syria som en del av en utvidet plan for å bekjempe IS-krigerne, og mener han ikke trenger kongressens støtte for å iverksette planene, skriver Washington Post.

Avisen melder at Obama diskuterte planene sine med en gruppe utenrikseksperter i Det hvite hus tidligere i uka, der presidenten sa at angrep på begge siden av grensen mellom Irak og Syria var nødvendig for å ivareta USAs sikkerhet. Fra før har amerikanerne utført 148 luftangrep i Irak siden 8. august.

Josh Earnest, pressetalsmann i Det hvite hus, ville ikke kommentere om Syria er tema i Obamas tale til folket, som holdes klokken 3 torsdag morgen norsk tid.

- Presidenten vil redegjøre for hva han mener er i USAs interesse i denne situasjonsbrifingen, sa Earnest på en pressekonferanse tirsdag.

(NTB)