Obama gråt da han la fram forslag til ny våpenlovgivning

- Det må bli slutt på unnskyldningene, vi må ta til fornuft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det må bli slutt på unnskyldningene, vi må ta til fornuft, lød Obamas følelsesladde budskap da han i en TV-tale tirsdag varslet de nye innskjerpelsene.

- Våpenlobbyen kan nok holde Kongressen som gisler, men ikke Amerika, sa Obama.

Tørket tåre - Vi trenger ikke godta denne nedslaktingen, sa en tydelig preget president, som blant annet mintes massakren på skolebarn ved Sandy Hook Elementary School i 2012.

- Hver eneste gang jeg tenker på disse barna, blir jeg så sint, sa Obama og tørket en tåre.

36 drap daglig 36 mennesker blir i gjennomsnitt skutt og drept hver eneste dag i USA, viser fjorårets dystre statistikk.

Ifølge statistikken skjer det også daglig en masseskyting i USA, der fire eller flere blir skutt av samme gjerningsmann.

Obama har gjentatte ganger tidligere tatt til orde for å skjerpe våpenlovgivningen, men har møtt motstand i Kongressen. Nå velger han å bruke mandatet som president til å gå utenom de folkevalgte.

Bakgrunnssjekk Alle våpenhandlere må heretter ha lisens og de pålegges også å gjennomføre en bakgrunnssjekk på kjøperne, enten de selger våpen via nettet, i butikker eller på våpenmesser. Hva som skal sjekkes og hvordan den skal utføres, er ennå ikke klart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.