Obama gråt for bestemoren i natt

Se Obamas følelsesladde tale foran 25.000. - Hun var en av USAs stille helter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CHICAGO (Dagbladet.no): Barack Obamas bestemor fikk aldri oppleve valgdagen der barnebarnet kan bli historisk på flere måter.

Madelyn Dunham (86) døde grytidlig mandag (lokal tid på Hawaii), og Obama fikk nyheten i 08-tida i Florida, der han nettopp hadde startet det intensive siste døgnet av valgkampen.

Det var en følelsesladd presidentkandidat som i 00.30-tida i natt norsk tid gikk på talerstolen i North Carolina og startet med en hyllest til sitt avdøde forbilde - foran 25.000 mennesker.

- Hun har kommet hjem og døde fredfullt mens hun sov, med min søster ved sin side. Jeg kommer ikke til å snakke om dette så lenge, fordi det er veldig tungt for meg å snakke om, sa Obama til folkemengeden i Charlotte.

I det som var hans nest siste valgmøte før selve valgdagen, hyllet han sin mormor, Madelyn Dunham. Han måtte flere ganger tørke bort tårene da han møtte velgere.

- En stille helt

Han beskrev i natt bestemoren som svært ydmyk og kalte henne «en av disse stille heltene vi har over hele USA».

- De som ikke er berømte, men som hver eneste dag jobber beinhardt. De tar vare på familiene sine. De tar vare på barna og barnebarna sine, fortsatte en beveget Obama.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer