Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama gråt for ny lov, samtidig får våpenbærere kø-fordel

Har også vedtatt ny lov som gjør det enklere å bære våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig som Obama - med tårer i øynene - varsler en strengere våpenlovgivning, går en av landets delstater i stikk motsatt retning.

Fra 1. januar ble det nemlig lovlig i Texas å bære våpen åpent på offentlige steder, enten det er i et hoftehylster eller i en skuldersele, skriver The Independent.

Tidligere var det påbudt i Texas at våpenet skulle bæres skjult.

Mindre kø for våpen New York Times påpeker også et annet paradoks. I delstatshovedstaden Austin er det angivelig nå enklere å komme inn på The Capitol, bygningen for folkevalgte, hvis du bærer våpen, enn hvis du ikke bærer våpen.

De som har bærer våpen har nemlig fått sin egen kø hvor de slipper å vente. De som ikke bærer våpen må derimot stå i en lengre kø og passere en metalldetektor.

Den nye våpenloven har skapt mye debatt i Texas, og mer diskusjon er i vente.

Tok til tårene I en tv-tale tirsdag varslet nemlig Obama at han kom til å tvinge gjennom en innskjerpelse i USAs generelle våpenlovgivningen.

- Det må bli slutt på unnskyldningene, vi må ta til fornuft, var Obamas følelsesladde budskap.

President Obama har gjentatte ganger tidligere tatt til orde for å skjerpe våpenlovgivningen, men har møtt motstand i Kongressen. Nå velger han å bruke mandatet som president til å gå utenom de folkevalgte.

Alle våpenhandlere må heretter ha lisens og de pålegges også å gjennomføre en bakgrunnssjekk på kjøperne, enten de selger våpen via nettet, i butikker eller på våpenmesser. Hva som skal sjekkes og hvordan den skal utføres, er ennå ikke klart.

- Våpenlobbyen kan nok holde Kongressen som gisler, men ikke Amerika, sa Obama.

LOVENDRING: Fra 1. januar ble det lovlig i Texas å bære våpen åpent på offentlige steder, enten det er i et hoftehylster eller i en skuldersele. Foto: AP Photo / David J. Phillip / NTB Scanpix
LOVENDRING: Fra 1. januar ble det lovlig i Texas å bære våpen åpent på offentlige steder, enten det er i et hoftehylster eller i en skuldersele. Foto: AP Photo / David J. Phillip / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media