klar til strid:Sørkoreansk seldrevet artilleri av typen K-55 øver like ved Panmunjom forrige uke. Foto: AP/Ahn Young-joon/NTB-Scanpix
klar til strid:Sørkoreansk seldrevet artilleri av typen K-55 øver like ved Panmunjom forrige uke. Foto: AP/Ahn Young-joon/NTB-ScanpixVis mer

Obama håper på Nord-Korea-diplomati

Håper Nord-Korea vil gå over i en ny fase der landet vil arbeide gjennom diplomatiske kanaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen kommer i et intervju med TV-kanalen NBC. Obama understreker samtidig at han regner med flere provoserende utspill fra landet, men sier han ikke regner med at Nord-Korea for øyeblikket har kapasitet til å montere en atomsprengladning på en rakett.

- Jeg tror vi alle vil anta at Nord-Korea trolig vil komme med flere provoserende utspill i løpet av de neste ukene, sier han.

- Men det er vårt håp at vi kan begrense dette og bevege oss over i en fase der de prøver å arbeide gjennom diplomatiske kanaler med noen av disse spørsmålene, tilføyer Obama.

I forrige uke tilbød Sør-Koreas president Park Geun-hye samtaler med Nord-Korea, men dette ble avvist fra nord som et «sleipt» påfunn.

Park skal møte Obama i Det hvite hus 7. mai for å diskutere økonomi og sikkerhetsspørsmål, inkludert forholdet til Nord-Korea, opplyste Det hvite hus mandag.
(NTB)