Obama hardt ut mot Romney og Ryan

President Barack Obama går hardt ut mot Mitt Romney og Paul Ryan og kaller de to republikanerne økonomisk uansvarlige.

GODE VENNER: Her blir Paul Ryan (t.h.) avduket som Mitt Romneys visepresident-kandidat. Foto: Reuters
GODE VENNER: Her blir Paul Ryan (t.h.) avduket som Mitt Romneys visepresident-kandidat. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare timer etter at Romney hadde utpekt Ryan som sin visepresidentkandidat søndag, kom de første angrepene fra demokratisk hold.

- Med utnevnelsen av kongressrepresentant Paul Ryan har Mitt Romney valgt en republikansk leder som deler hans egen feilaktige teori om at skattelettelser for de rike og nye byrder for middelklassen og de eldre vil skape en sterkere økonomi, slo Obamas valgkampsjef Jim Messina fast.

- Bør vite Obamas valgkampsekretariat listet deretter opp fem ting «man bør vite» om de to republikanske utfordrerne og hevdet blant annet at deres plan for å privatisere den amerikanske helseforsikringen vil føre til at USAs eldre blir prisgitt aksjemarkedets luner.

Obama fulgte deretter opp kritikken på Twitter og anklaget Romney og Ryan for å ville ramme den amerikanske middelklassen.

- Uansvarlige - Dette laget (Romney og Ryan) vil heve skattene for 95 prosent av amerikanerne. Dette laget (Obama og Biden) kjemper for middelklassen, hevdet han.

Obamas valgkamp var også raskt ute med en video der en rekke eksperter ledsaget av dyster musikk står fram og går god for påstanden om at Romney og Ryan er økonomisk uansvarlige og at de lukker øynene for samfunnets svakeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer