Obama hardt ut mot Trump: - En alvorlig feil

De internasjonale reaksjonene på at Trump trekker USA fra atomavtalen er sterke. Iran vil forhandle med landene som fremdeles er med i avtalen.

REAGERER: USAs tidligere president Barack Obama hadde Iran-avtalen som sin viktigste utenrikspolitiske sak. I en sjelden uttalelse skriver han i kveld at Trumps avgjørelse om å trekke landet fra avtalen er en alvorlig feil. Foto: AFP PHOTO / Brendan Smialowski
REAGERER: USAs tidligere president Barack Obama hadde Iran-avtalen som sin viktigste utenrikspolitiske sak. I en sjelden uttalelse skriver han i kveld at Trumps avgjørelse om å trekke landet fra avtalen er en alvorlig feil. Foto: AFP PHOTO / Brendan Smialowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Irans president, Hassan Rouhani, sier at Iran nå «innen kort tid» vil forhandle med andre land for å beholde atomavtalen, etter at det tirsdag kveld ble kjent at Donald Trump trekker USA ut av avtalen.

Han vil sende utenriksminister Mohammad Javad Zarif til de landene som fremdeles er med i avtalen.

Vil anrike uran

Den iranske presidenten kommer også med følgende advarsel.

- Jeg har beordret Irans atombyråer om, når tiden er inne, å anrike mer uran enn noen gang, sier Rouhani, som sier at de vil gå i gang med anrikingen «i løpet av de neste ukene».

Rouhani omtalte også Trumps avgjørelse som «psykologisk krigføring» mot Iran.

Samtidig skriver Reuters at iransk statlig TV omtaler Trumps avgjørelse om å trekke USA ut av avtalen som «ulovlig, illegitim og at den undergraver internasjonale avtaler».

Avtalen var Barack Obamas viktigste utenrikspolitiske sak som president. Han har hatt som vane å ikke uttale seg om Trumps politikk, men har i kveld kommet med en lang og sjelden uttalelse der han reagerer på Trumps avgjørelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer