Obama henter hjem ebola-soldater

USAs president Barack Obama vil i løpet av våren kalle hjem nesten alle de 1.300 amerikanske soldatene som er i Vest-Afrika for å bekjempe ebola.

HENTER HJEM: USAs president Barack Obama henter hjem amerikanske soldater fra de ebolarammede områdene i Vest-Afrika. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HENTER HJEM: USAs president Barack Obama henter hjem amerikanske soldater fra de ebolarammede områdene i Vest-Afrika. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rundt 100 amerikanske soldater skal være igjen i de ebolarammede landene etter 30. april, opplyser Det hvite hus sent tirsdag.

Obama, som fikk skarp kritikk for å ha reagert seint på ebola-epidemien, skal onsdag holde et arrangement i Washington for å vise hvilken rolle USA spilte i å stagge utbruddet.

Utbruddet av viruset har kostet nesten 9.000 mennesker livet i Guinea, Liberia og Sierra Leone. Epidemien er nå på retrett, og tallet på nye smittetilfeller har falt til rundt 150 i uka fra over 1.000 i oktober.

Da epidemien var på sitt verste, var 2.800 amerikanske soldater utplassert i Vest-Afrika for blant annet å bidra med å bygge behandlingssentre.

- Vi er oppmuntret av det fallende antallet nye ebolatilfeller i Vest-Afrika. Men vi er fortsatt bekymret for den siste tidens økning av smittetilfeller i Guinea, samt den manglende evnet til å redusere tallet på nye tilfeller i Sierra Leone, sier Det hvite hus i en uttalelse.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer