Obama hevder livretten er brokkoli

Barack Obama liker åpenbart både hamburgere og pølser, men da en unge ville vite hva som var favoritten, svarte presidenten kontant «brokkoli».

GLAD I GRØNNSAKER: USAs president, Barack Obama hevdet at brokkoli er det beste han vet da barna under den andre årlige «Barnas statsmiddag» i Illinois krevde svar. Foto: REUTERS/Yuri Gripas
GLAD I GRØNNSAKER: USAs president, Barack Obama hevdet at brokkoli er det beste han vet da barna under den andre årlige «Barnas statsmiddag» i Illinois krevde svar. Foto: REUTERS/Yuri GripasVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avsløringen kom på en tilstelning på Det hvite hus, som tirsdag var vert for vinnerne av en kokkekonkurranse for barn. Konkurransen om å finne på den sunneste oppskriften er del av førstedame Michelles kampanje mot overvekt.

President Obama lot til å trives sammen med de matbevisste barna, og gikk med på å svare på noen spørsmål. Da en ville vite hva som er presidents livrett, svarte verdens mektigste mann brokkoli, ifølge en talsmann for Det hvite hus.

Og dette kommer fra en politiker som bokstavelig talt har spist seg gjennom kulinariske USA: Burgere i Washington sammen med Russlands statsminister; grillribbe i North Carolina; pølse i brød på basketkamp i Ohio; og kringle i Wisconsin.

Med den siste betroelsen markerer Obama sterk avstand til de kulinariske smakspreferansene hos forgjenger Bush senior, som i sin tid gjorde det klinkende klart hvor sterkt han misliker brokkoli:

- Jeg har ikke likt det siden moren min fikk meg til å spise det som liten unge. Og jeg er USAs president, så jeg kommer ikke til å spise mer brokkoli! erklærte George H.W. Bush i 1990 da han satt i sjefsstolen.

I protest sendte brokkolibønder tusenvis av kilo med brokkoli til Det hvite hus, noe som førte til at grønnsaken ble gitt bort til hjemløse.

(NTB)