Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama hilser hivpille velkommen

Pille skal redusere hivsmitte med 44 prosent.

HYLLER ARBEIDET: President Barack Obama vinker til tilhørerne etter at han snakket om den nasjonale HIV/AIDS-strategien i USA tidligere i år. Foto: AFP/ Saul Loeb/Scanpix
HYLLER ARBEIDET: President Barack Obama vinker til tilhørerne etter at han snakket om den nasjonale HIV/AIDS-strategien i USA tidligere i år. Foto: AFP/ Saul Loeb/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere på fire kontinenter har kommet fram til en pille som kan redusere hivsmitten blant seksuelt aktive homofile menn med 44 prosent.

Forskningsrapporten blir publisert i denne ukens utgave av New England Journal of Medicine. Blant dem som hyller arbeidet, er USAs president Barack Obama.

- Jeg blir oppmuntret over denne kunngjøringen av banebrytende forskning på hivsmitten. Selv om mye står igjen, kan slike studier markere en ny æra i forebygging av hivsmitte, sier Obama.

Presidenten understreker at det likevel er viktig fortsatt å bruke mer tradisjonelle, forebyggende tiltak, som blant annet kondomer.

Studien viser at de som tar pillen i mindre grad blir smittet av viruset som forårsaker aids, enn de som ikke tok den.

2.499 menn deltok i studien. De var alle seksuelt aktive i treårsperioden. Totalt ble 100 smittet av hiv i denne perioden. 36 av de 1.251 som tok den nye pillen ble smittet, mens 64 av de 1.248 som fikk placebo ble smittet.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!