Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama holdt krigsråd om Afghanistan

Diskuterte om konflikten bør trappes ytterligere opp.

Allerede fredag kan president Barack Obama ta stilling til spørsmålet om å sende flere soldater til Afghanistan, opplyste Det hvite hus onsdag. Foto: REUTERS / Jim Young / SCANPIX
Allerede fredag kan president Barack Obama ta stilling til spørsmålet om å sende flere soldater til Afghanistan, opplyste Det hvite hus onsdag. Foto: REUTERS / Jim Young / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USAs president Barack Obama brukte åtteårsdagen for invasjonen av Afghanistan til å diskutere om konflikten bør trappes ytterligere opp.

Obama holdt onsdag møte med «krigsrådet» sitt i det såkalte Situation Room i Det hvite hus. Visepresident Joe Biden, utenriksminister Hillary Clinton og forsvarsminister Robert Gates var blant deltakerne på møtet.

Gates har uttalt at avgjørelsen knyttet til den videre strategien i Afghanistan vil være en av de viktigste i Obamas regjeringstid. Diskusjonene onsdag dreide seg ikke bare om Afghanistan, men også om situasjonen i nabolandet Pakistan, ifølge en amerikansk tjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt.

Obama mottok onsdag den formelle anmodningen fra den øverstkommanderende for utenlandsstyrkene i Afghanistan, general Stanley McChrystal, om å øke det amerikanske styrkebidraget.

Nøyaktig hvor mange soldater McChrystal har bedt om, er ikke kjent, men flere amerikanske medier mener det kan dreie seg om opptil 40.000 ekstra soldater.

Det hvite hus opplyser at det er mulig at Obama vil ta stilling til anmodningen om å øke styrkebidraget allerede fredag.

Den amerikanske invasjonen av Afghanistan i 2001 kom i kjølvannet av terrorangrepene i New York og Washington 11. september samme år. De første amerikansk luftangrepene mot afghanske mål fant sted 7. oktober.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media