Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama i krisemøte om «Frankenstorm»

- Dette er en alvorlig og stor storm.

KRISEMØTE: USAs president Barack Obama har vært på krisemøte på USAs beredskapssenter FEMA. Til høyre sitter senterets sjef, Craig Fugate, og til venstre nestkommanderende, Richard Serino. Foto: AFP/Nicholas Kamm/NTB Scanpix
KRISEMØTE: USAs president Barack Obama har vært på krisemøte på USAs beredskapssenter FEMA. Til høyre sitter senterets sjef, Craig Fugate, og til venstre nestkommanderende, Richard Serino. Foto: AFP/Nicholas Kamm/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Barack Obama har avbrutt valgkampen fordi orkanen Sandy truer store deler av østkysten.

I dag dro han til Washington og hovedkvarteret til krise- og beredskapssenteret FEMA (Federal Emergency Management Agency).

Bekymret - Selvfølgelig er vi alle over hele landet svært bekymret over den potensielle innvirkningen orkanen Sandy vil få. Dette er en alvorlig og stor storm, sa Obama i en uttalelse etter et krisemøte.

- Min første beskjed til alle som bor ved østkysten, midtatlanteren og nordover er at dere må ta dette med største alvor og følge instruksene til statlige og lokale myndigheter. Det er de som er i stand til å gi deg de beste rådene til hvordan man skal håndtere stormen over de kommende dagene, sa han videre.

Forebygger massivt Obama opplyste at forsvarsdepartementet, energidepartementet og flere andre ansvarlige myndigheter deltok på møtet på FEMA, og at de også har snakket med guvernørene i delstatene som kan bli berørt.

- Stormen har ikke truffet land ennå, så vi vet ikke hvor den kommer til å treffe og hvor de største innvirkningene vil komme. Det er nettopp derfor det er viktig for oss å forebygge massivt og raskt, sier Obama.