Obama i tale: - Vi skal utslette IS på slagmarken

Ba om bedre koordinering av luftangrep med Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag talte USAs president Barack Obama om hvordan USA og deres koalisjonspartnere ikke skal vike i kampen mot terrorgruppa Den islamske stat (IS) eller gruppas sympatisører.

Obama, som talte under et besøk til Kuala Lumpur i Malaysia, var klokkeklar i sin tale:

-  Vi skal utslette IS på slagmarken. Vi skal ta tilbake land de oppholder seg i, fjerne finansieringen deres, jakte ned lederskapet deres, plukke fra hverandre deres nettverk, forsyningslinjer og til slutt utslette dem, sa Obama i talen.

Han la til:

- Men selv om vi er prosessen med å gjennomføre dette, må vi sørge for at vi ikke glemmer våre egne verdier og prinsipper.

- Bedre koordinering Presidenten brukte samtidig anledningen til å anmode en større grad av koordinering mellom USA og Russland i angrepene mot Syria og IS, en slags håndrekning til Russland og president Vladimir Putin.

Obama bemerket så, ifølge International Business Times, at IS utgjør en større trussel mot Russland enn noe annet i regionen.

Den amerikanske verdenslederen gjentok så noe som har vært et stridstema mellom Russland og USA mens den syriske borgerkrigen har rast de siste fire årene: hva man skal gjøre med Syrias president Bashar al-Assad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer