Obama inviterer Midtøsten-aktører til Washington

Palestinske, israelske og egyptiske ledere til Det hvite hus.

INVITERER LEDERE: Barack Obama inviterer Midtøsten-ledere til Det hvite hus for samtaler de nærmeste ukene. Foto: AFP/SCANPIX
INVITERER LEDERE: Barack Obama inviterer Midtøsten-ledere til Det hvite hus for samtaler de nærmeste ukene. Foto: AFP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama har invitert palestinske, israelske og egyptiske ledere til separate samtaler i Det hvite hus.

Samtalene vil finnet sted i løpet av de nærmeste ukene, og er planlagt før Obamas planlagte tur til Frankrike i juni, opplyser talsmann for Det hvite hus, Robert Gibbs.

Lederne det er snakk om er Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Egypts president Hosni Mubarak og palestinernes president Mahmoud Abbas. Hamas blir ikke nevnt.

- Presidenten vil diskutere med hver enkelt av dem hvordan USA kan styrke partnerskapet med dem og hvilke skritt som er nødvendig for at det skal kunne bli fred mellom Israel og palestinerne og Israel og de arabiske statene, sa Gibbs på en pressekonferanse tirsdag.

Obama sa tidligere tirsdag at han forventer at både Israel og palestinerne vil vise tegn på god vilje i arbeidet for å få til en fredsavtale de neste månedene.

- Det vi må gjøre, er å ta et skritt tilbake fra avgrunnen, sa Obama på en pressekonferanse etter et møte med Jordans kong Abdullah i Det hvite hus.

Han sa han ville møte Israels nye statsminister Benjamin Netanyahu når han besøker USA.

Obama sa at forsøkene på å forbedre forholdet til Iran vil fortsette til tross for den iranske presidentens tale i FN i Genève mandag, som Obama tok sterkt avstand fra.

(NTB)