MARKERER: President Barack Obama inviterer afrikanske ledere til Washington for å feire at det er 50 år siden landene deres fikk sin uavhengighet fra europeiske kolonimakter. Foto. REUTERS/SCANPIX
MARKERER: President Barack Obama inviterer afrikanske ledere til Washington for å feire at det er 50 år siden landene deres fikk sin uavhengighet fra europeiske kolonimakter. Foto. REUTERS/SCANPIXVis mer

Obama inviterer til uavhengighetsmarkering

Ber 18 afrikanske ledere til Washington.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| President Barack Obama inviterer 18 afrikanske ledere til Washington for å feire at det er 50 år siden landene deres ble uavhengige.

- Presidenten vil være vert for en tilstelning i Washington i begynnelsen av august, sier en talsmann for Obama.

I tillegg til å markere at det er 50 år siden de afrikanske landene fikk sin uavhengighet fra europeiske kolonimakter, håper Obama å oppmuntre en ny generasjon ledere.

- Det blir ikke bare for å markere at det er 50 år siden de ble uavhengige, men tar også sikte på å få unge ledere fra disse landene til å diskutere framtida, sier talsmannen.

Obama er denne helgen i Canada for å delta på G8 og G20-landenes møter, og han hadde fredag samtaler med åtte afrikanske ledere.

(NTB)