I ASIA: USAs president, Barack Obama, er på rundreise i Asia. Under en tale på den amerikanske militærbasen Yongsan Garrison i Seoul i Sør-Korea, langet han ut mot Nord-Korea. Foto: REUTERS/Lee Jin-man/Pool
I ASIA: USAs president, Barack Obama, er på rundreise i Asia. Under en tale på den amerikanske militærbasen Yongsan Garrison i Seoul i Sør-Korea, langet han ut mot Nord-Korea. Foto: REUTERS/Lee Jin-man/PoolVis mer

Obama kaller Nord-Korea «en svak pariastat»

Nord-Korea er en svak pariastat, hevder president Barack Obama, som er på besøk i nabolandet Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under et møte med amerikanske soldater i Seoul lørdag, betegnet Obama grensa mellom Nord- og Sør-Korea som frihetens grense.

- Den utgjør skillet mellom et demokrati som vokser, og en pariastat som heller sulter sine innbyggere enn å oppfylle deres håp og drømmer, sa Obama.

Nord-Koreas utvikling av atomvåpen bidrar bare til å gjøre landet enda mer isolert, fortsatte den amerikanske presidenten.

Eksperter tror Nord-Korea i disse dager er i ferd med å forberede sin fjerde atomprøvesprengning, til tross for protester og sanksjoner fra verdenssamfunnet.

- Alle kan komme med trusler, det i seg selv gjør deg ikke sterk, sa Obama, som lovet at USA vil stå på Sør-Koreas side i en eventuell konflikt.

- Vi vil ikke nøle med å bruke militærmakt for å forsvare våre allierte og vårt levesett, sa Obama til de jublende soldatene.

(NTB)