Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama kan få konkurranse av tidligere CNN-programleder

Lou Dobbs vurderer å stille som uavhengig presidentkandidat i 2012.

KAN BLI PRESIDENTKANDIDAT: Lou Dobbs.  Foto: REUTERS/Chip East/Scanpix
KAN BLI PRESIDENTKANDIDAT: Lou Dobbs. Foto: REUTERS/Chip East/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Lou Dobbs (64) trakk seg tidligere denne måneden som programleder fra CNN, der han ledet «Lou Dobbs tonight».

Avgangen var ikke svært uventet. Dobbs hadde fått beskjed fra CNN-sjef Joe Klein om at han godt kunne ha så sterke meninger han bare ville på radioprogrammet «Lou Dobbs radio», men at han hos CNN måtte ha en mer balansert og objektiv tone. Dobbs prøvde å holde seg relativt nøytral lenge, men valgte altså til slutt å gi seg med TV og heller satse på meningene.

Dobbs, som er blitt kalt «Mr. Independent», har blitt trukket fram som en mulig presidentkandidat. Nå sier han for første gang etter TV-avgangen i klartekst at han vurderer å prøve seg.


- Må gjøre noe

Han ble i går intervjuet i radioprogrammet til den tidligere senatoren Fred Thompson på kanalen WTOP. På spørsmål om det var «crazy talk» at han skulle stille, svarte Dobbs:

- What?s so crazy about that?

Ifølge Politico svarte han ja da han ble spurt direkte om han kunne stille.

- Jeg skal snakke med noen folk de neste ukene. Jeg er heldig som har mange gode muligheter, sa han.

Dobbs sa også at han ikke var sikker på at en slik rolle ville være naturlig for ham.

- Men vi må gjøre noe i dette landet, sa han.

Politico skriver at Dobbs også kan være aktuell som senatorkandidat i New Jersey i 2012.

64-åringen var lenge republikaner, men har de siste årene definert seg som uavhengig.  

Innvandringskritiker

Hjemmesiden loudobbsforpresident ble opprettet allerede i januar i år av noen av Dobbs tilhengere.

Det siste innlegget på hjemmesiden er skrevet av en innvandringsskeptisk gruppering, og det er ikke tilfeldig. Dobbs har nemlig fokusert mye på det han mener er de problematiske sidene ved innvandring, først og fremst ulovlig innvandring, og han har også vært blant de som har fokusert mest på beskyldningene om at Barack Obama ikke er født i USA, og derfor egentlig ikke skulle hatt mulighet til å bli president.

Bay Buchanan, som ledet den uavhengige kandidaten Pat Buchanans valgkamp i 2000, sier han har tro på at Dobbs kan gjøre det bra som uavhengig kandidat.

- Det er en stor bevegelse der ute. Jeg tror folk har gitt opp både republikanerne og demokratene. Jeg tror han kan vinne, sier Buchanan til Politico.

Uavhengige kandidater har historisk sett ikke gjort det spesielt bra i presidentvalg, men det finnes eksempler fra delstatsnivå på at uavhengige kandidater har lykkes. For eksempel ble den tidligere wrestleren Jesse Ventura valgt til guvernør i Minnesota, mens Joe Lieberman ble gjenvalgt som senator i Connecticut som «uavhengig demokrat». Den tidligere demokraten Michael Bloomberg har også blitt gjenvalgt som ordfører i New York.

GJORDE COMEBACK I 2001: Lou Dobbs jobbet i CNN fra starten i 1980. Han sa opp i 1999, men begynte i kanalen igjen året etter. Foto: REUTERS/Poeter Morgan/Scanpix
GJORDE COMEBACK I 2001: Lou Dobbs jobbet i CNN fra starten i 1980. Han sa opp i 1999, men begynte i kanalen igjen året etter. Foto: REUTERS/Poeter Morgan/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media