- Obama kan forandre USA

John Edwards gir sin støtte til Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Edwards har mest sannsynlig satt den siste spikeren i kista på Hillary Clintons presidentdrøm ved å gi sin støtte til Barack Obama. Illinois-senatoren er mannen som kan forandre USA, mener Edwards.

- Det finnes én mann som vet at det er på tide å skape ett USA i stedet for to, og den mannen er Barack Obama, sa Edwards på Obamas valgkampmøte i Grand Rapids i Michigan onsdag.

Edwards trakk seg fra nominasjonskampen i januar etter flere tap mot Obama og rivalen Hillary Clinton. Edwards har holdt seg på sidelinjen siden den gang, men valgte til slutt å tone flagg og støtte Obama.

- De demokratiske velgerne i Amerika har gjort sitt valg, og det har jeg også, sa Edwards til enorm jubel fra de fremmøtte i Grand Rapids.

- Vi kan forandre dette landet, understreket han.

Gull verdt

Støtten fra Edwards er gull verdt for Obama, som har problemer med å sanke stemmer blant hvite velgere fra arbeiderklassen, en velgergrupper Edwards nyter stor støtte i.

Clinton vant en overbevisende seier i nominasjonsvalget i West Virginia tirsdag, en stat med stor overvekt av velgere fra denne gruppen.

- Obama kan forandre USA

David Saunders, en av Edwards rådgivere, sier tidspunktet for støtteerklæringen er perfekt for Obama med tanke på det store tapet i West Virginia.

- Barack Obama burde kysse John Edwards fordi han nå fjerner dette tapet på 41 prosentpoeng. Det kommer ikke til å handle om tapet på 41 prosentpoeng lenger, men om Edwards’ støtteerklæring, sier han.

Ros

Edwards brukte mye tid på å rose Hillary Clinton i sin tale i Michigan onsdag og beskrev henne som en person laget av stål.

- Det er veldig, veldig vanskelig å stå opp hver morgen og gjøre det hun har gjort, det er vanskelig å dra ut og si din mening når oddsene er mot deg, sa Edwards og understreket at Demokratene nå må danne felles front fram mot valget i november.

- Når nominasjonen er over, og den vil være over snart, må vi komme sammen som demokrater og stå sammen til høsten, sa han.

Stor ledelse

Obama har en stor ledelse på Clinton i antall nominasjonsdelegater, som skal velge presidentkandidaten på landsmøtet i august, og han har nå også støtte fra flere superdelegater enn Clinton.

Til tross for at kampen ser ut til å være tapt for Clinton, lover hun å fortsette å kjempe for å bli partiets presidentkandidat.

- Kampen er ikke avgjort ennå, er Clintons mantra.

- Vi respekterer John Edwards, men som velgerne i West Virginia viste, så er dette langt fra over, sa Clintons valgkampsjef Terry McAuliffe etter at Edwards valgte side onsdag.

(NTB)