- Obama kan forandre USA

John Edwards gir sin støtte til Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

John Edwards har mest sannsynlig satt den siste spikeren i kista på Hillary Clintons presidentdrøm ved å gi sin støtte til Barack Obama. Illinois-senatoren er mannen som kan forandre USA, mener Edwards.

- Det finnes én mann som vet at det er på tide å skape ett USA i stedet for to, og den mannen er Barack Obama, sa Edwards på Obamas valgkampmøte i Grand Rapids i Michigan onsdag.

Edwards trakk seg fra nominasjonskampen i januar etter flere tap mot Obama og rivalen Hillary Clinton. Edwards har holdt seg på sidelinjen siden den gang, men valgte til slutt å tone flagg og støtte Obama.

- De demokratiske velgerne i Amerika har gjort sitt valg, og det har jeg også, sa Edwards til enorm jubel fra de fremmøtte i Grand Rapids.

- Vi kan forandre dette landet, understreket han.

Gull verdt

Støtten fra Edwards er gull verdt for Obama, som har problemer med å sanke stemmer blant hvite velgere fra arbeiderklassen, en velgergrupper Edwards nyter stor støtte i.

Clinton vant en overbevisende seier i nominasjonsvalget i West Virginia tirsdag, en stat med stor overvekt av velgere fra denne gruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer