- Obama kan søke hemmelig kontakt med Hamas

Sier kilder som står den påtroppende presidenten nær.

HAMAS-KONTAKT? Påtroppende president i USA, Barack Obama kan åpne kommunikasjonslinjer til Hamas. Her er Obama sammen med sin utnevnte CIA-sjef Leon Panetta (til venstre) og National Intelligence Director Dennis Blair.  Foto: REUTERS/Jim Young
HAMAS-KONTAKT? Påtroppende president i USA, Barack Obama kan åpne kommunikasjonslinjer til Hamas. Her er Obama sammen med sin utnevnte CIA-sjef Leon Panetta (til venstre) og National Intelligence Director Dennis Blair. Foto: REUTERS/Jim Young Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Barack Obamas administrasjon kommer til å forlate linjen med å isolere Hamas og vil åpne kanaler til organisasjonen, sier kilder som står Obama nær, melder britiske The Guardian.

Anonyme kilder

Avisa har snakket med tre personer med kjennskap til diskusjonene som foregår i Obama-leiren, der mange nå mener det er uholdbart ikke å ha kontakt med Hamas om man ønsker fred i Midtøsten.

Det er ikke snakk om en diplomatisk åpning med anerkjennelse av Hamas, men derimot om kontakt på lavt nivå via CIA, slik det skjedde med PLO på 1970-tallet, uten at Israel hadde kjennskap til det før mye senere, skriver The Guardian.

Obama har måttet tåle kritikk for å ha vært bortimot fraværende i den offentlige debatten om krisa i Gaza.

- Vi kan ikke sende et signal til verden om at det er to ulike administrasjoner som driver utenrikspolitikk, uttalte Obama på onsdag. Den påtroppende amerikanske presidenten lovet imidlertid å bli synlig i Israel-Palestina-konflikten når han tar fatt på sin presidentgjerning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer