Obama-klart om to dager?

Gråmaling og juletrær skal sminke byggeplassen ved Rådhuset.

SVETT INNSPURT: Det var i ettermiddag lite som tydet på at Rådhuset er to dager unna et presidentbesøk og høytidelig nobelprisseremoni. Til venstre hjørnet av arbeidernes brakkerigg, som blir stående selv når Obama kommer. Foto: KRISTER SØRBØ
SVETT INNSPURT: Det var i ettermiddag lite som tydet på at Rådhuset er to dager unna et presidentbesøk og høytidelig nobelprisseremoni. Til venstre hjørnet av arbeidernes brakkerigg, som blir stående selv når Obama kommer. Foto: KRISTER SØRBØ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): I dag, to dager før alt skal være klart for Obamas besøk, var borggården til Oslo rådhus ennå en inngjerdet byggeplass med brakker, gravemaskiner, grushauger, malingsspann og spikerpistoler.

- Vi rekker det ikke i tide. Vi har ikke sjangs. Her skal det være ferdig i morgen, og se hvordan det ser ut. Alt det der skal males grått, fordi vi ikke rekker noe annet, sa en av arbeiderne - som ikke ønsker å siteres med navn - da Dagbladet var på stedet i ettermiddag.

Mannen foreslo å flytte den høytidelige seremonien til Operaen.

KamuflasjeMen når Barack Obama skal mottas på rød løper før selve fredsprisutdelingen torsdag, blir det uferdige området i stedet forsøkt kamuflert med  blant annet juletrær og treplater malt i betonggrått.

 Brakkeriggen er vanskeligere å skjule, men arbeiderne i hjelmer og refleksvester som i kveld fortsatt jobbet på spreng, får fri 10. desember.

- Det som var planlagt å bli ferdig, det blir ferdig. Vi skal asfaltere i morgen, bygge noen rekkverk og drive rengjøring. Vannfontenen blir ikke ferdig, så vi har lagt på treplater over den, og det kommer juletrær, sier rådhusforvalter Bjørn Risvik til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer