- Obama kommer til København

For å kjempe for Chicago-OL, ifølge dansk avis.

KOMMER TIL DANMARK: Barack Obama. Foto: REUTERS/Jim Bourg
KOMMER TIL DANMARK: Barack Obama. Foto: REUTERS/Jim Bourg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Barack Obama kommer til København 1. oktober i år, melder de danske avisene BT og Berlingske Tidende.

Obama kommer til den danske hovedstaden for å kjempe for hjembyen Chicagos OL-kandidatur, som skal utnevnes på et møte i byen.Chicagos borgermester Richard M. Daley har tidligere uttalt at Obama er en del av byens lag som skal sikre OL. Regnet med at han ville kommeIfølge de danske avisene sier han nå at han er sikker på at Obama drar til København for å sikre arrangementet.

- Det er det nærmeste vi kommer en garanti uten at det kommer fra Obamas egen mund. Men vi regnet faktisk med at han ville komme, for både Blair, Chirac og Putin har tidligere møtt opp og talt for at hjemlandet deres skal få OL, sier Niels Nygaard, leder av Danmarks Idræts Forbund, Niels Nygaard.Tidligere IOC-leder Juan Antonio Samaranch har uttalt at Obamas støtte til Chicago gjør byen til en av favorittene til å få arrangementet.

Rio de Janeiro, Tokyo og Madrid ønsker også OL i 2016. Ingen NorgesplanerSelv om den amerikanske presidenten nå kommer til København, er det ingenting som foreløpig tyder på at han har tenkt seg til Norge.I forbindelse med innsettelsen av Obama som president i januar sa imidlertid statsminister Jens Stoltenberg at han ser fram til å samarbeide med ham.- Jeg forventer at USA under Obama vil vise lederskap i noen av vårt tids største utfordringer: Kampen mot klimaendringene og dagens finanskrise. Og jeg håper også han tar initiativ som gjør at vi kommer nærmere fred i Midtøsten, sa Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer