Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama kommer til Oslo dagen før utdelingen

- Men det blir nok rett i seng, sier Geir Lundestad.

DRAR TIDLIG FRA KØBENHAVN: Barack Obama kommer til Oslo rett fra snarvisitt på klimatoppmøtet 9. desember.
DRAR TIDLIG FRA KØBENHAVN: Barack Obama kommer til Oslo rett fra snarvisitt på klimatoppmøtet 9. desember. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad bekrefter nå at president Barack Obama kommer til Norge allerede 9. desember, dagen før fredsprisutdelingen.

Air Force One vil etter alt å dømme dra fra København, der Obama skal delta på klimatoppmøtet, til Gardermoen seint om kvelden. Fra flyplassen fem mil utenfor Oslo blir presidenten fraktet videre enten i helikopter eller i en bilkortesje med massiv eskorte fra politiet og Secret Service.

- Vi fikk en skriftlig bekreftelse i dag på at han kommer om kvelden 9. desember. Vi har foreløpig ikke fått noe tidspunkt, sier Lundestad til Dagbladet.

Ifølge ham forventer ikke vertene at presidenten skal delta på noe program denne kvelden.

- Vi kommer til å ta imot ham på kvelden, så blir det nok rett i seng for presidenten, sier Lundestad.

Foreløpig er det bare selve prisutdelingen og banketten på Grand Hotel som er endelig bekreftet i Obamas program mens han er i Norge.

- Men flere andre poster, som møte med statsministeren og audiens på Slottet, er sannsynlig men ikke bekreftet av Det hvite hus. Blant annet av sikkerhetshensyn er det ikke sikkert det blir klarlagt før det bare er noen dager igjen, sier Nobel-direktøren.

Tidligere har det blitt kjent at Michelle Obama blir å se i Oslo om ikke noe spesielt skulle oppstå, men at presidentparets døtre Sasha og Malia blir hjemme i USA.

Det amerikanske pressekorpset som flyr eget fly til Oslo for å følge Obama tett, returnerer etter planen til USA om ettermiddagen 11. desember, noe som kan tolkes som at Air Force One også har tatt av fra Norge på det tidspunktet - lenge før Nobelkonserten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media