Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama krever byggestans på Vestbredden

Israel avviser USAs president.

BLE REVET: Israelske bosettere forsøker å gjenoppbygge huset sitt på Vestbredden, som ble revet av israelske soldater forrige torsdag. Israels regjering har vedtatt å fjerne en rekke bosetninger, men nekter en full stans, slik Barack Obama og USA nå krever. - Det er meningsløst å be oss om å ikke dekke behovene for naturlig vekst og stanse all byggevirksomhet, sier Benjamin Netanyahu. Foto: Sebastian Scheiner/Scanpix
BLE REVET: Israelske bosettere forsøker å gjenoppbygge huset sitt på Vestbredden, som ble revet av israelske soldater forrige torsdag. Israels regjering har vedtatt å fjerne en rekke bosetninger, men nekter en full stans, slik Barack Obama og USA nå krever. - Det er meningsløst å be oss om å ikke dekke behovene for naturlig vekst og stanse all byggevirksomhet, sier Benjamin Netanyahu. Foto: Sebastian Scheiner/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||USAs president Barack Obama godtar ikke at Israel utvider bosetningene i de okkuperte palestinske områdene.

USA har krevd full byggestans i de israelske bosetningene på Vestbredden, og Obama har gjort det helt klart for israelerne at han ikke godtar noe unntak, sier utenriksminister Hillary Clinton.

Obama var helt klar på dette da han hadde besøk av statsminister Benjamin Netanyahu 18. mai, sier hun.

Netanyahu aviser

- Han ønsker en slutt på bosetningene. Ikke noen bosetninger, ikke noen utposter, ikke forventet naturlig vekst, slår Clinton fast.

- Dette er vårt syn på saken, og dette har vi formidlet i klare ordelag både til israelerne, palestinerne og andre, sier hun.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gjentatte ganger avvist kravet om full byggestans i bosetningene, senest under et regjeringsmøte søndag.

- Det er meningsløst å be oss om å ikke dekke behovene for naturlig vekst og stanse all byggevirksomhet, sa Netanyahu.

Abbas møter Obama

Torsdag tar Obama imot palestinernes president Mahmoud Abbas i Det hvite hus, og også under dette møtet vil spørsmålet om bosetninger stå sentralt.

De israelske bosetningene i de okkuperte palestinske områdene er i strid med folkeretten og regnes for å være et av de største hindrene for en varig fredsavtale.

De palestinske selvstyremyndighetene har gjort det klart at de ikke akter å gjenoppta fredsforhandlingene med Israel, før Netanyahu fryser all byggeaktivitet i bosetningene og fjerner de mange veisperringene på Vestbredden.

(NTB)

 

PÅ BESØK: Israels statsminister Benjamin Netanyahu var på besøk hos USAs president Barack Obama for en uke siden. Foto: Scanpix
PÅ BESØK: Israels statsminister Benjamin Netanyahu var på besøk hos USAs president Barack Obama for en uke siden. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media