Obama krever Suu Kyi løslatt øyeblikkelig

Streng beskjed til juntaen.

I FANGENSKAP: Nobelprisvinner Aung San Suu Kyi (63). Foto: AFP/SCANPIX
I FANGENSKAP: Nobelprisvinner Aung San Suu Kyi (63). Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

President Barack Obama krever at militærregimet i Burma «øyeblikkelig og betingelsesløst» løslater fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

Den amerikanske presidenten gjentar kravet fra FNs sikkerhetsråd i forrige uke, om løslatelse av alle politiske fanger i Burma.

Aung San Suu Kyi leder demokratibevegelsen i Burma, og har sittet i fengsel og husarrest mer eller mindre sammenhengende de siste 20 årene.

Militærjuntaen i Burma opphevet tirsdag husarresten hun har vært underlagt siden 2003, men nekter å løslate henne fordi hun nylig fikk uventet besøk av en amerikaner som svømte over en innsjø og krabbet i land ved huset hennes.

De militære hevder at Suu Kyi brøt vilkårene for husarrest da hun hjalp den forkomne mannen under tak, noe den 63 år gamle demokratiforkjemperen nektet for i retten tirsdag.

- Jeg fordømmer på det sterkeste husarresten og fengslingen, som også fordømmes verden over, heter det i en kunngjøring fra Obama.

- Det er på høy tid at regjeringen i Burma dropper anklagene mot Aung San Suu Kyi og betingelsesløst løslater både henne og andre politiske fanger, heter det videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer