Obama kritiseres for fluedrap i Det hvite hus

Klasket flue under tv-intervju.

SMEKK! Bildet viser USAs president Barack Obama som er i ferd med å kverke en flue som svirrer foran ansiktet hans under et intervju. Til venstre sitter CNBCs korrespondent John Harwood, left. Foto: CBC/AP
SMEKK! Bildet viser USAs president Barack Obama som er i ferd med å kverke en flue som svirrer foran ansiktet hans under et intervju. Til venstre sitter CNBCs korrespondent John Harwood, left. Foto: CBC/APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Gruppen People for the ethical treatment of animals (PETA) kritiserer USAs president Barack Obama, etter at han på tirsdag drepte ei flue under et tv-intervju i Det hvite hus.

- Kom deg bort, sa Obama, fokuserte og hevet handen. Da flua omsider satte seg til ro klasket presidenten til.

- Det var ganske imponerende. Jeg tok den lille jævelen, konstaterte Obama, før han fortsatte intervjuet med John Harwood fra tv-kanalen CNBC.

Videoklippet av Obamas insektdrap har gått sin seiersgang på amerikanske nyhetskanaler. De sammenlikner den sittende presidenten med Karate Kids mentor Mr. Miyagi; best kjent for å fange fluer med spisepinner.

PETA reagerer på presidentens lemfeldige omgang med virvelløse dyr.

- Vi har omtanke for selv de minste, mest kuriøse og usympatiske dyrene, sier talsmann Brucke Friedrich i PETA til Associated Press (AP).

Dyrerettighetsaktivistene reagerer på presidentens inhumane behandling. PETA har nå sendt ham en innretning som fanger insekter på en harmløs måte, slik at de kan settes ut i det fri.

- Folk må ha omtanke for alle dyr. At han klasket ei flue på tv indikerer at han ikke er perfekt. Vi er glade for å kunne si at vi ønsker at han ikke hadde gjort det, sier Friedrich til AP.

Det hvite hus ønsker ikke å kommentere hendelsen.