Obama kritiseres for fluedrap i Det hvite hus

Klasket flue under tv-intervju.

SMEKK! Bildet viser USAs president Barack Obama som er i ferd med å kverke en flue som svirrer foran ansiktet hans under et intervju. Til venstre sitter CNBCs korrespondent John Harwood, left. Foto: CBC/AP
SMEKK! Bildet viser USAs president Barack Obama som er i ferd med å kverke en flue som svirrer foran ansiktet hans under et intervju. Til venstre sitter CNBCs korrespondent John Harwood, left. Foto: CBC/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Gruppen People for the ethical treatment of animals (PETA) kritiserer USAs president Barack Obama, etter at han på tirsdag drepte ei flue under et tv-intervju i Det hvite hus.

- Kom deg bort, sa Obama, fokuserte og hevet handen. Da flua omsider satte seg til ro klasket presidenten til.

- Det var ganske imponerende. Jeg tok den lille jævelen, konstaterte Obama, før han fortsatte intervjuet med John Harwood fra tv-kanalen CNBC.

Videoklippet av Obamas insektdrap har gått sin seiersgang på amerikanske nyhetskanaler. De sammenlikner den sittende presidenten med Karate Kids mentor Mr. Miyagi; best kjent for å fange fluer med spisepinner.

PETA reagerer på presidentens lemfeldige omgang med virvelløse dyr.

- Vi har omtanke for selv de minste, mest kuriøse og usympatiske dyrene, sier talsmann Brucke Friedrich i PETA til Associated Press (AP).

Dyrerettighetsaktivistene reagerer på presidentens inhumane behandling. PETA har nå sendt ham en innretning som fanger insekter på en harmløs måte, slik at de kan settes ut i det fri.

- Folk må ha omtanke for alle dyr. At han klasket ei flue på tv indikerer at han ikke er perfekt. Vi er glade for å kunne si at vi ønsker at han ikke hadde gjort det, sier Friedrich til AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer