- Obama kunngjør innvandringstiltak

President Barack Obama skal kunngjøre en overhaling av USAs innvandringslover allerede neste uke, melder Fox News.

OVERHALING: USAs president, Barack Obama, planlegger en overhaling av landets innvandringslover. Foto: AP Photo/Evan Vucci
OVERHALING: USAs president, Barack Obama, planlegger en overhaling av landets innvandringslover. Foto: AP Photo/Evan Vucci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De nye tiltakene han vil innføre ved hjelp av presidentens eksklusive rett til administrative tiltak vil blant annet omfatte en stans i deporteringen av flere grupper papirløse innvandrere, meldte Fox News onsdag.

Det er en kilde som står Det hvite hus nær, som sier til TV-kanalen at en tipunktsplan kan bli lagt fram allerede 21. november.

Kilden sier at den vil utvide en gjeldende stans i deporteringen av papirløse innvandrere som kom til landet som barn, til også å omfatte papirløse foreldre til amerikanske borgere og utlendinger med permanent opphold i USA.

Millioner kan få bli Det tiltaket kan bety at opp til 4,5 millioner papirløse innvandrere med barn som er født i USA, blir i landet.

Andre tiltak inkluderer bedre sikkerhet langs grensa og lønnsøkning til grensepolitiet.

Obama gjorde det i forrige uke klart at han har til hensikt å bruke sine fullmakter som president til å lette på situasjonen for papirløse innvandrere, så lenge Kongressen nekter å vedta en innvandringsreform som alle er enige om at USA trenger i en eller annen form.

Forgifter Men allerede på et møte med presidenten rett etter valget i forrige uke sa Republikanerne at en slik strategi vil forgifte atmosfæren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer