Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Obama kunngjør innvandringstiltak

President Barack Obama skal kunngjøre en overhaling av USAs innvandringslover allerede neste uke, melder Fox News.

OVERHALING: USAs president, Barack Obama, planlegger en overhaling av landets innvandringslover. Foto: AP Photo/Evan Vucci
OVERHALING: USAs president, Barack Obama, planlegger en overhaling av landets innvandringslover. Foto: AP Photo/Evan Vucci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye tiltakene han vil innføre ved hjelp av presidentens eksklusive rett til administrative tiltak vil blant annet omfatte en stans i deporteringen av flere grupper papirløse innvandrere, meldte Fox News onsdag.

Det er en kilde som står Det hvite hus nær, som sier til TV-kanalen at en tipunktsplan kan bli lagt fram allerede 21. november.

Kilden sier at den vil utvide en gjeldende stans i deporteringen av papirløse innvandrere som kom til landet som barn, til også å omfatte papirløse foreldre til amerikanske borgere og utlendinger med permanent opphold i USA.

Millioner kan få bli Det tiltaket kan bety at opp til 4,5 millioner papirløse innvandrere med barn som er født i USA, blir i landet.

Andre tiltak inkluderer bedre sikkerhet langs grensa og lønnsøkning til grensepolitiet.

Obama gjorde det i forrige uke klart at han har til hensikt å bruke sine fullmakter som president til å lette på situasjonen for papirløse innvandrere, så lenge Kongressen nekter å vedta en innvandringsreform som alle er enige om at USA trenger i en eller annen form.

Forgifter Men allerede på et møte med presidenten rett etter valget i forrige uke sa Republikanerne at en slik strategi vil forgifte atmosfæren.

Stadig flere republikanere slutter seg nå til ideen om å bruke Kongressens makt til å bevilge til å hindre Obama å innføre innvandringspolitiske tiltak på egen hånd.

Senator Jeff Sessions fra Alabama, som ligger an til å bli ny leder for Senatets budsjettkomité, oppfordret sine kolleger til å holde tilbake alle bevilgninger som presidenten trenger til å finansiere det han kaller et «ulovlig amnesti» for papirløse innvandrere.

På den måten kan han hindre administrasjonen i å få pengene de trenger til for eksempel å utstede id-kort til slike innvandrere.

Rundt 50 republikanere i Representantenes hus har også undertegnet et opprop om å stanse enhver budsjettpost som åpner for at penger fra statskassen brukes på papirløse innvandrere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling