Obama leder i viktige vippestater

I Iowa og Minnesota. Dødt løp i Ohio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama har en klar ledelse over John McCain i de to viktige vippestatene Iowa og Minnesota, viser en meningsmåling. I Ohio er det derimot tilnærmet dødt løp.

I Iowa sier 55 prosent av de 912 spurte at de foretrekker Obama, mens 40 prosent sier de støtter Republikanernes kandidat, viser Opinion Researchs måling som ble lagt fram av CNN onsdag amerikansk tid.

I Minnesota har 807 personer deltatt i målingen, og der sier 53 prosent at de støtter Demokratenes kandidat mot 41 prosent for McCain.

I Ohio, en delstat som kan bli svært viktig i kampen om Det hvite hus, ligger kandidatene svært jevnt.

Av 776 spurte sier 47 prosent de støtter Obama mot 45 prosent for McCain.

Meningsmålingen har en feilmargin på 3,5 prosent og er utført mellom lørdag og tirsdag, altså kort tid etter Demokratenes landsmøte og før Republikanerne for alvor kom i gang med sitt.

Uten landsmøte-effekt

Det er vanlig å se hopp på målingene etter partienes landsmøter.

 BABYTRIKSET:  Med bestefar Gene Miller som stolt tilskuer, koseprater Barack Obama med fire måneder gamle Lilli Hiskinson under et grullseksap og valgkampmøte ute i Ohios bondeland. Foto: AFP/SCANPIX.
BABYTRIKSET: Med bestefar Gene Miller som stolt tilskuer, koseprater Barack Obama med fire måneder gamle Lilli Hiskinson under et grullseksap og valgkampmøte ute i Ohios bondeland. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer

- Det er viktig å merke seg at målingen ikke gjenspeiler et eventuelt puff McCain kan få fra landsmøtet ettersom nesten alle intervjuene ble gjort før de startet i St. Paul. Dette kan være Obamas høyvannsmerke i disse statene, sier Keating Holland i CNN. (NTB - AFP).

PÅ LANDET: Mens utfordrer John McCain er på landsmøte, driver Barack Obama valgkamp i Ohio i Midtvesten, her på grillselskap onsdag på en gård i Dillonville, Ohio.