Obama leder stort i viktige vippestater

Ledelse på 9 prosentpoeng over Mitt Romney i de viktigste vippestatene.

OVERTAK:USAs president Barack Obama ser ut til å ha fått et godt overtak på sin mest sannsynlige motstander i det kommende presidentvalget. Her snakker han på Southern Maine Community College for et par dager siden. Foto: REUTERS/Larry Downing.
OVERTAK:USAs president Barack Obama ser ut til å ha fått et godt overtak på sin mest sannsynlige motstander i det kommende presidentvalget. Her snakker han på Southern Maine Community College for et par dager siden. Foto: REUTERS/Larry Downing.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnstallene for målingen som er gjort av USA Today og Gallup, viser at ledelsen Obama har fått, først og fremst skyldes økende støtte av kvinner.

I den femte målingen som er gjort i de viktigste tolv delstatene siden i fjor høst, leder Obama nå med 51 prosent mot 42 for Mitt Romney, som er hans mest sannsynlige motstander i det kommende valget.
For én måned siden lå han 2 prosentpoeng bak Romney.

Pop blant kvinner Den største endringen har skjedd blant kvinner under 50. I midten av februar hadde Obama oppslutning fra 50 prosent av dem. Men nå er det over 60 prosent som støtter ham, mens Romneys støtte har falt med 14 prosentpoeng til 30 prosent.

Romneys fremste fortrinn er blant menn på 50 eller mer, der han leder over Obama med 56 mot 38 prosent.

Blant menn i alle aldersgrupper leder Romney med 1 prosentpoeng, mens Obama leder med 18 prosentpoeng blant kvinnene,

Prevensjon Ifølge den republikanske strategen Sara Taylor Fagen hjelper det lite med god støtte blant menn om Republikanerne taper med 9 eller 10 prosentpoeng blant kvinner.

Hun mener debatten om prevensjon, som Rick Santorum er motstander av, har skadet partiet.

Vippestatene der målingen er gjort, er Colorado, Florida, Iowa, Michigan, Nevada, New Hampshire, New Mexico, Ohio, Pennsylvania, Virginia og Wisconsin. (©NTB)