Obama: Libya-oppdraget i ferd med å lykkes

- Utallige liv er blitt spart, sier han.

SIKKER PÅ SEIER: - Vi har ødelagt Libyas luftforsvar. Gaddafis styrker er ikke lenger på frammarsj i Libya, sa Barack Obama i sin ukentlige radiotale til det amerikanske folk lørdag. Foto: AP/BEN CURTIS/SCANPIX
SIKKER PÅ SEIER: - Vi har ødelagt Libyas luftforsvar. Gaddafis styrker er ikke lenger på frammarsj i Libya, sa Barack Obama i sin ukentlige radiotale til det amerikanske folk lørdag. Foto: AP/BEN CURTIS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ødelagt Libyas luftforsvar. Gaddafis styrker er ikke lenger på frammarsj i Libya, sa Obama i sin ukentlige radiotale til det amerikanske folk lørdag.

Presidenten framholdt at oppdraget i Libya er tydelig og fokusert. Han understreket at USA verken bør eller kan gripe inn i en hver krise på fremmed jord. Men når det internasjonale samfunnet støtter inngripen, som i Libya, er det USAs plikt å delta.

- La det ikke være noen tvil. Fordi vi handlet raskt har vi unngått en humanitær katastrofe og reddet livene til utallige sivile - uskyldige menn, kvinner og barn, sa Obama, som nok en gang ba Libyas leder Muammar Gaddafi om å stanse angrep på sivile.

Obama skrøt også av det internasjonale samfunn for sitt engasjement i Libya. Han lovet at videre amerikansk deltakelse ville være begrenset, og at ingen bakkestyrker ville bli sent til det nordafrikanske landet.

- Den militære innsatsen er del av en større strategi for å støtte det libyske folk og holde Gaddafis regime ansvarlig, sa Obama.

Det er ventet at Obama vil holde en tale til det amerikanske folk om krigen i Libya mandag kveld. (NTB)