Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama lover en fredelig maktovertakelse

OBAMA OM DEN NYE PRESIDENTEN: Obama talte onsdag ettermiddag om Trump som ny president i USA. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 18.15 norsk tid holdt president Barack Obama en tale om det at etterkommeren hans i Det hvite hus blir Donald Trump.

Obama sier han lover å sikre en fredelig maktovertakelse, men konstaterer samtidig at han og Donald Trump er forskjellige på vesentlige punkter.

- Jeg vet alle hadde en lang natt, jeg hadde også det. Klokka 03.30 snakket jeg med Donald Trump, og jeg inviterte ham til Det hvite hus i morgen, sier Obama.

- Det er ingen hemmelighet at det er betydelige forskjeller på oss, men en ting man fort innser i denne jobben, er at presidentskapet og visepresidentskapet er større enn oss selv, fortsetter Obama, som sier at «Vi alle ønsker suksess og forsoning».

- Vi må huske at vi alle egentlig er på samme lag. Vi er ikke først og fremst demokrater eller republikanere. Først og fremst er vi amerikanere, sier Obama.

Obama forteller videre at han også har snakket med Hillary Clinton, som for under en time siden for første gang talte til folket etter at nederlaget var klart.

- Jeg kunne ikke vært mer stolt av henne. Hun har vært en utmerket førstedame, senator og minister, sier Obama.

Saken oppdateres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!