Obama må gjennom et heftig ritual hver morgen

Leser tykk «dødsbok» sammen med en kopp te.

ELEKTRONISK DOKUMENT: USAs president, Barack Obama, må hver morgen bla seg gjennom særdeles lite lystig lesning på en iPad. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin
ELEKTRONISK DOKUMENT: USAs president, Barack Obama, må hver morgen bla seg gjennom særdeles lite lystig lesning på en iPad. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Mange starter dagen sin å lese litt nyheter og drikke en kopp kaffe. USAs president, Barack Obama avslører overfor nettstedet Vox at han starter dagen med en litt mildere drikk, men samtidig desto heftigere lesestoff.

- Jeg får en tykk bok full av død, ødeleggelse, konflikt og kaos. Det er den jeg leser sammen med morgenteen min, forteller han til nettstedet i et lengre intervju om utenrikspolitikk.

Boka han referer til er det som offisielt kalles presidentens daglige orientering og er en etterretningsrapport han og hans nærmeste medarbeidere og sikkerhetsrådgivere går gjennom seks dager i uka. Etter å ha lest gjennom dokumentet møter Obama nesten hver dag sine nasjonale sikkerhetsrådgivere klokka 9.30 og har anledning til å stille spørsmål om opplysningene.

I riktig retning I intervjuet med Vox sier Obama at hans hovedmål for nasjonal sikkerhet fra da han først ble valgt som president, ligger fast. De omfatter å hindre at Iran får atomvåpen, beskytte USA mot terrorisme og forsøke å forbedre sitasjonen mellom Israel og Palestina. Samtidig erkjenner han blant annet at verden står overfor store problemer knyttet til Islamsk stat (IS).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer