Obama må kjempe mot monsterfisk

Asiatisk karpe truer alt annet dyreliv i de store innsjøene.

FÆL FISK: På bildet skyter haugevis av sølvkarper opp av vannet i Illinois River, etter at fisken er blitt forstyrret av lyden fra en båt. Foto: AP Photo/Illinois River Biological Station
FÆL FISK: På bildet skyter haugevis av sølvkarper opp av vannet i Illinois River, etter at fisken er blitt forstyrret av lyden fra en båt. Foto: AP Photo/Illinois River Biological Station Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Et av verdens største sjøsystemer, The Great Lakes i området mellom det nordlige USA og Canada, er truet av kjempestore asiatiske karper.

Menneskelig ferdsel på de store innsjøene er også truet av de monsterstore fiskene som kan skyte opp av vannet som torpedoer og være til fare for båter og fiskere, skriver danske Ekstrabladet.

Fare for dyrelivetFiskearten er ikke narurlig forekommende i USA, men har spredt seg så voldsomt at det naturlige dyre- og plantelivet i Lake Michigan, Lake Superior, Lake Huron, Lake Erie og Lake Ontario nå er truet, skriver Detroit Free Press.

Myndighetene i Wisconsin, Michigan, Ohio, Indiana og Pennsylvania mener at president Barack Obama må ta tak i det voksende problemet med karpene.

Disse delstatene har gått sammen om et brev til Obama hvor de ber om plasser under «toppmøtet om asiatiske karper», som presidentens administrasjon vil gjennomføre i begynnelsen av februar.

Skummelt DNA-funnDet er nemlig slått full alarm etter at det er funnet DNA i Lake Michigan fra de to karpetypene Sølvkarpe og Bredhodet karpe. Begge disse fiskeslagene kan bli godt over én meter lange, og veie 35-45 kilo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer