PRESTISJEGULL: Statsminister Stephen Harper (t.h.) hadde all grunn til å juble da Canada slo USA i OL-finalen i ishockey. Harper så matchen sammen med hockeylegenden Wayne Gretzky. Seieren sikrer også Harper en kasse øl fra president Barack Obama. Foto: REUTERS/SCANPIX
PRESTISJEGULL: Statsminister Stephen Harper (t.h.) hadde all grunn til å juble da Canada slo USA i OL-finalen i ishockey. Harper så matchen sammen med hockeylegenden Wayne Gretzky. Seieren sikrer også Harper en kasse øl fra president Barack Obama. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Obama må ut med en kasse øl

Veddet med Canadas statsminister om hockeyfinalen i OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

President Barack Obama må ut med en kasse øl etter å ha tapt et veddemål med Canadas statsminister Stephen Harper.

De to lederne veddet om hvem som ville vinne OL-finalen i ishockey mellom USA og Canada, der canadierne til slutt trakk det lengste strået.

Obama lovet Harper en kasse canadisk øl dersom Canada gikk seirende ut av finalen, mens Harper på sin side lovet å sende en kasse amerikansk øl til Det hvite hus dersom amerikanerne vant.

- Når sant skal sies tror jeg nok at det hele ender med at vi leverer noe av ølet neste gang vi ser statsminister Harper, sier Obamas talsmann Robert Gibbs.

- I tillegg til å gi ham det vi har lovet, kan det nok tenkes at vi også slenger med en kasse amerikansk øl slik at han innser hva han går glipp av, legger Gibbs til.

Gibbs inngikk for egen del et veddemål med Harpers talsmann Dimitri Soudas før ishockeyfinalen og lovet å bære det canadiske lagets trøye offentlig dersom det vant.

Trøya er nå på vei til Washington, opplyser Soudas, som understreker at de to nå samarbeider tett for å sikre at den etterlengtede ølkassen kommer fram.(NTB)

 

ØLHUND: Men Barack Obama tapte veddemålet med Canadas statsminister Stephen Harper. Foto: REUTERS/SCANPIX
ØLHUND: Men Barack Obama tapte veddemålet med Canadas statsminister Stephen Harper. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer