Obama må vente opptil to uker på Syria-avstemning

Så lenge kan det ta før Representantenes hus får stemt over et amerikansk angrep på Syria.

OPP TIL OBAMA: - Det er opp til president Obama å overbevise Kongressen og det amerikanske folket om at dette er det riktige å gjøre, skriver Republikanernes flertallsleder i Representantenes hus, Eric Cantor, i et brev til sine partifeller. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP
OPP TIL OBAMA: - Det er opp til president Obama å overbevise Kongressen og det amerikanske folket om at dette er det riktige å gjøre, skriver Republikanernes flertallsleder i Representantenes hus, Eric Cantor, i et brev til sine partifeller. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevder Republikanernes flertallsleder i Representantenes hus, Eric Cantor, i et brev sendt til sine partifeller fredag.

Cantor skriver at republikanerne i «Huset» kan forvente en «robust debatt» og en avstemning om bruk av militær makt mot Syria i løpet av de neste to ukene.

- Obama må overbevise I Senatet, hvor president Barack Obamas parti Demokratene har flertall, er det ventet en plenumsavstemning om militæraksjonen mot Syria neste uke.

Utenrikskomiteen i Senatet stemte for Syria-angrepet med knapt flertall tidligere denne uken, men kilder i Representantenes hus hevder at det så langt ikke er flertall for militæraksjonen der.

- Det er opp til president Obama å overbevise Kongressen og det amerikanske folket om at dette er det riktige å gjøre, skriver Eric Cantor i brevet til sine partifeller.

Obama skal holde en tale til nasjonen om Syria tirsdag, og har avlyst en planlagt reise neste uke for å være i Washington og jobbe med Syria-saken.

184 ubestemte Det er foreløpig kun Frankrike som har sagt at de vil delta i et angrep på Syria sammen med USA, men president François Hollande uttalte fredag at også de vil avvente både FN-inspektørenes rapport og avgjørelsen fra Kongressen.

Obamas administrasjon har de siste ukene drevet intens lobbyvirksomhet for å overbevise Kongressen om å si ja til et angrep, men skepsisen blant de folkevalgte er stor. Hvis avstemningen hadde vært denne uka, hadde svaret fra Kongressen vært «nei», ifølge nyhetsbyrået AFP.

En undersøkelse gjort av Washington Post viser at 224 av de 433 medlemmene i Representantenes hus er imot et angrep, mens 24 er for. 184 har dermed ikke bestemt seg ennå.
NTB