Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama maner til rask innsats i Sudan

For å forhindre at landet rammes av enda mer kaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USAs president Barack Obama maner til rask innsats for å forhindre at Sudan rammes av enda mer kaos. Utenriksminister Hillary Clinton lover bredt samarbeid med den sudanske regjeringen.

Obama sa mandag at hans regjering har utarbeidet en omfattende strategi for å møte det han kalte den alvorlige situasjonen i Sudan. Straffetiltakene mot den sudanske regjeringen vil bli fornyet senere denne uken, tilføyde han.

- Vår samvittighet og vårt ønske om fred gjør det nødvendig for USA og resten av verden å handle rask og målrettet i Sudan. Først og fremst må vi sette en endelig stans for konflikten, de grove overgrepene og folkemordet i Darfur-regionen, sa Obama.

Utenriksminister Clinton framholdt at overgrepene fortsetter i Darfur, som ligger vest i Sudan. Hun sa at USA ønsker et bredt samarbeid med landets regjering, og at amerikanerne vurderer både oppmuntrende tiltak og straffereaksjoner som kan fremme et slikt samarbeid.

Den amerikanske FN-ambassadøren Susan Rice snakket om alvorlige følger hvis partene ikke viser vilje til politisk innsats for å løse konflikten i Darfur. Ifølge FN er rundt 300.000 mennesker drept i denne konflikten, mens 2,7 millioner er drevet på flukt.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media