Obama med 17.mai-hilsen: - Norges mot inspirerer verden

Hyller synagoge-markering.

-TOLERANSE: President Barack Obama og utenriksminister John Kerry (høyre) har sendt en hilsen til det norske folk i anledning 17. mai. De trekker spesielt fram måten Norge svarte på terrorangrepene på Charlie Hebdou og synagogen i København. Foto: Aude Guerrucci / CNP / NTB Scanpix
-TOLERANSE: President Barack Obama og utenriksminister John Kerry (høyre) har sendt en hilsen til det norske folk i anledning 17. mai. De trekker spesielt fram måten Norge svarte på terrorangrepene på Charlie Hebdou og synagogen i København. Foto: Aude Guerrucci / CNP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - På vegne av president Obama og det amerikanske folk, gratulerer jeg Norge med deres grunnlovsdag 17. mai. Norge er en forkjemper for toleranse og framgang, sier USAs utenriksminister John Kerry i en hilsen sendt ut på vegne av presidenten natt til fredag.

Obama og Kerry trekker spesielt fram måten Norge svarte på terrorangrepene på Charlie Hebdo og debattmøtet i København.

- Etter de antisemittiske angrepene i Paris og København denne vinteren, sørget en hel verden. I Norge samlet mer enn tusen unge mennesker seg for å lage en «fredsring» rundt synagogen i Oslo for å sikre at dens vegger overlevde natta. Det er denne typen mot og solidaritet som inspirerer verden.

- Naturlige allierte Som amerikanske presidenter har framhevet mange ganger tidligere, beskriver også Obama og Kerry båndet mellom Norge og USA.

- USA og Norge er naturlige allierte og partnere i å fremme våre felles interesser. Fra kampen mot IS, støtten for demokrati i Ukraina og til våre lands engasjement i fredsprosessen i Sør-Sudan, så samles vi av de verdiene som ligger forankret i våre grunnlover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.